• Home
  • Pembesaran Zakar

Pembesaran Zakar

Empat kaedah pembesaran zakar dinilai dan  diuji pada tahun 2015

Ia mungkin merupakan soalan kebiasaan dan jawapan yang paling dicari. Ya, para lelaki menyangka bahawa hanya saiz zakar penting. Tetapi, wanita dan hubungan seks memerlukan beberapa cara lain untuk mendapatkan keseronokan dan kepuasan. Dan, anda boleh mempunyai zakar yang mencukupi untuk memenuhi keperluan tersebut. Mari kita lihat secara terperinci.

Cara Mengukur Zakar Adakah anda pasti bahawa kelelakian anda terlalu kecil, dan anda perlu mengambil apa-apa langkah untuk meningkatkannya? Mari kita mengukurnya lagi. Jika anda ingin mendapatkan saiz yang tepat bagi zakar anda, anda perlu mengambil ukuran ketika ereksi. Anda perlu mengukur keseluruhan panjang dari kepala ke pangkal berhampiran perut. Kebanyakan doktor dan pakar-pakar seksual melaporkan bahawa panjang zakar yang normal ketika tegang adalah 5,1-5,9 inci.

Bila Mulanya Pembesaran Zakar?

Doktor biasanya akan mengesyorkan membesarkan zakar bagi lelaki yang mengalami micropenis – satu zakar yang lebih kecil daripada 2¾ ketika ereksi. Kajian menunjukkan bahawa hanya enam lelaki dalam 1000 mempunyai keadaan zakar yang tidak normal. Pakar menyatakan ini adalah orang-orang yang memerlukan pembesaran zakar (rawatan hormon, pembedahan dan lain-lain). Lelaki lain dianggap mempunyai saiz zakar yang mencukupi dan tidak memerlukan rawatan.

Apa Teknik Pembesaran Zakar Pilih

Pada masa kini, industri ini memberi kita banyak kaedah pembesaran zakar dan makanan tambahan. Setiap pengeluar mendakwa bahawa produk-produk mereka adalah yang terbaik, tetapi kebanyakan laman web mereka mempunyai testimoni palsu, maklumat dan hasil kajian yang tidak terbukti. Ada di antaranya yang boleh menyembunyikan bahan-bahan sebenar – anda berfikir bahawa anda membeli makanan tambahan herba manakala ia mengandungi bahan kimia, yang boleh membahayakan kesihatan anda. Ya, Viagra adalah ubat yang berkesan, tetapi ia membantu anda mendapatkan dan mengekalkan ereksi dan bukannya meningkatkan saiz zakar anda. Dan anda perlu berhati-hati semasa mengambilnya dan perlu merujuk kepada perunding cara kesihatan anda.

Mari kita lihat apa kaedah pembesaran zakar kita ada hari ini:

  1. Pembedahan Pembesaran Zakar

Seseorang boleh memilih antara dua jenis pembedahan pembesaran: Pembedahan pemanjangan yang bertujuan untuk menambah panjang zakar: Pembedahan ini memerlukan pembebasan ligamen suspensori yang menghubungkan zakar dan tulang pubik. Selepas itu, anda perlu memakai layar pemberat selama enam bulan untuk mengelakkan penyambungan ligamen. Oleh itu, anda boleh meningkatkan zakar anda apabila lembik sehingga seinci, tetapi tidak membuat sebarang perubahan pada zakar ketika ereksi. Walaupun zakar anda mempunyai panjang yang sama apabila tegak, sudut boleh diubah – ini merumitkan aktiviti seksual anda, memadamkan sensasi dan mengurangkan ereksi.

Selain itu, anda mungkin akan mengalami kesakitan dan ketidakselesaan. Ia juga boleh menyebabkan kesan sampingan yang lebih serius, contohnya, mati pucuk. Perluasan Pembedahan yang bertujuan meningkatkan ukur lilit zakar: Jenis pembedahan pembesaran ini dianggap sebagai lebih rumit dan memerlukan suntikan lemak, implantasi tisu atau pad silikon. Tetapi kaedah implantasi anda akan kelihatan tidak berkesan. Badan menyerap lemak yang dipindahkan, dan zakar anda kembali kepada saiz normal. Satu lagi kaedah yang semakin meluas kini dalam peringkat eksperimen: doktor akan menarik balik kulit zakar untuk membalut satu kerangka terbiodegrasi yang dipenuhi dengan tisu di sekitarnya.

Doktor mengatakan bahawa cara ini boleh menunjukkan keputusan yang lebih baik bahawa suntikan silikon atau implantasi lemak. Mana-mana pembesaran zakar atau pembedahan pembinaan semula adalah disyorkan untuk lelaki yang mempunyai zakar-mikro atau apa-apa kecacatan zakar yang lain.

  1. Peranti Pemanjang Zakar, Cincin, dan Peranti Layar Pemberat

 

Semua alat-alat ini dipercayai adalah mudah dan senang digunakan. Anda harus melampirkan peranti ini untuk zakar anda dan biarkan selama suatu tempoh bagi meregangkan otot dan tisu itu. Otot dan tisu-tisu zakar menjadi lebih panjang apabila anda menggunakan pemanjang lagi dan lagi. Tetapi tiada satu pengeluar yang mengatakan apakah kesan sampingan yang mungkin anda alami: mati pucuk, koyakan otot, koyakan tisu, saluran darah pecah, sensasi zakar yang lebih rendah, dan lain-lain. Tiada kajian yang telah diluluskan akan kesan positif mereka. Selain itu, anda perlu memakai alat-alat ini untuk jangka masa yang panjang menyebabkan risiko kepada kesihatan anda dan tiada memberi manfaat. Pam vakum Anda perlu meletakkan zakar anda ke dalam tiub silinder pam.

  1. Krim, Losyen, Jel dan Makanan Tambahan

 

Pada masa kini, anda boleh menemui pelbagai jenis produk topikal yang mendakwa mengandungi herba, nutrien, mineral dan vitamin untuk membuat zakar anda lebih besar dan penuh. Tetapi tiada pengeluar yang mahu mendedahkan formula mereka dan mengatakan bahawa maklumat ini adalah sulit. Kajian universiti dan klinikal telah menunjukkan bahawa makanan tambahan semula jadi mengandungi racun serangga, plumbum, bakteria Escherichia coli, najis haiwan dan lain-lain Bagaimana kita boleh membeli mana-mana produk, terutama yang anda makan apabila anda tidak mengetahui apa kandungannya?

Banyak krim dan makanan tambahan tidak dikaji secara klinikal, dan tidak ada bukti bagaimana mereka bertindak balas dengan ubat-ubatan atau herba lain. Oleh itu, mereka tidak selamat untuk anda dan boleh membahayakan kesihatan anda.

  1. Latihan Pembesaran Zakar

 

Jelqing adalah latihan yang paling meluas di kalangan orang-orang yang mahu meningkatkan zakar mereka. Pergerakan Jelqing kelihatan seperti memerah susu: anda perlu mencengkam zakar anda dengan ibu jari dan penunjuk anda pada dasarnya dan perlahan-lahan bergerak ke kelenjar anda. Langkah ini seolah-olah mudah dan tidak memerlukan usaha, tetapi tiada bukti-bukti menunjukkan ia adalah berkesan. Selain itu, jika anda terlalu bersemangat, anda mungkin mengoyakkan tisu zakar dan otot serta menyebabkan mati pucuk. Doktor mengatakan jelqing boleh membantu lelaki memperbaiki zakar mereka jika ia dilakukan dengan betul. Walaupun tiada terdapat manfaat yang jelas, kaedah ini membantu lelaki percaya bahawa mereka boleh memberi kekuatan seks mereka lebih menarik dan sengit. Tetapi anda tidak perlu kecewa jika anda tidak melihat sebarang keputusan.

 

Ini adalah merupakan teknik yang paling popular digunakan oleh lelaki untuk meningkatkan kelelakian mereka. Tetapi anda boleh melihat bahawa tiada seorang pun daripada mereka dapat memastikan apa-apa kesan pembesaran tetapi tetap memerlukan banyak wang, masa dan usaha. Selain itu, mereka boleh menyebabkan kemudaratan kepada kesihatan anda dan memburukkan aktiviti seksual anda. Jika anda ingin menarik perhatian pasangan anda, anda perlu ingat tentang beberapa helah yang mudah, seperti menggunakan tangan, lidah dan bibir, dan anda akan melihat bagaimana kehidupan seks anda menjadi lebih baik. Jika anda adalah antara orang-orang yang bimbang tentang saiz zakar anda, dan ingin membeli beberapa produk yang berkesan, atau mencuba apa-apa kaedah pembesaran lain, anda harus ingat satu perkara yang mudah: mengukur dua kali dan memotong sekali.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*